Kleurlenzen worden steeds populairder

Kleurlenzen zijn in de afgelopen jaren langzaam uitgegroeid tot een enorme mode trend, die bedoeld is om je uiterlijk te veranderen. Met slechts een paar gekleurde contactlenzen, heb je de mogelijkheid om je uiterlijk te veranderen met een paar boeiende ogen. Tegenwoordig worden gekleurde contactlenzen niet alleen gebruikt om cosmetische redenen maar ook voor mensen die astigmatisme en presbyopie problemen hebben, het is zelfs mogelijk om kleurlenzen op sterkte te kopen die zowel helpen bij het corrigeren van je visie, maar je ogen ook een andere kleur geeft .

Kleurlenzen worden steeds populairder

Er zijn een paar verschillende categorieën van kleurlenzen:

Ondoorzichtige lenzen (Opaque)

Ondoorzichtige lenzen kunnen drastisch de natuurlijke kleur van je ogen veranderen, ongeacht hoe donker je ogen kleur is. Het heeft een solide gekleurde ‘ring’ dat de iris bedekt terwijl een duidelijk gat in het midden het licht door laat. De meeste kleurlenzenlenzen zijn ondoorzichtig.

versterkende tint (Enhancement)

Enhancement tint lenzen zijn doorzichtig en worden gebruikt om je natuurlijke oogkleur (daarom ook wel bekend als versterker tinten) te verbeteren. Als jouw natuurlijke oogkleur al donker van kleur is, zal versterkende tinten lenzen moeilijk zichtbaar zijn. Daarom worden deze Enhancement lenzen alleen aanbevolen voor licht gekleurde ogen.

Zichtbaarheid tinten

Zichtbaarheid tinten zijn niet gecshikt om de oogkleur te veranderen. Het geeft slechts een kleine tint, zodat u de lenzen makkelijker kunt verwijderen. Ook helpt het om uw contactlenzen gemakkelijker te vinden als ze vallen of verkeerd indoet.

Licht filteren tinten

Licht filteren tinten is de nieuwste ontwikkeling in gekleurde contactlenzen. Het is vooral bedoeld om te worden gebruikt tijdens het sporten, zoals tennis, golf of honkbal. Licht filteren tinten kunnen bepaalde kleuren verbeteren, terwijl ze andere kleuren dempen. Zo kunnen tennissers met het dragen van lichte gele of gouden tint kleurlenzen de bal makkelijker volgen door heldere achtergrond. Nike’s MaxSight Sport-Tinted Phenq contactlenzen is de nieuwste sport contactlens, die gericht is op atleten die geen ​​zonnebril kunnen dragen.

Licht filteren tinten

Gekleurde contactlenzen zijn verkrijgbaar zoals verlengd slijtage, wegwerp en daglenzen. Meerderheid van de gekleurde kleurlenzen komen in de vorm van zachte lenzen die meestal zijn comfortabel om te dragen en eenvoudig aan te passen, zelfs voor de eerste keer. In het algemeen zijn kleurlenzen gemakkelijk en veilig te dragen. Echter, als je ongemakkelijk voelt en wat irritatie ervaart, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw oog huisarts.

Met de voortdurende verbetering van de technologie in delenzen industrie, is de prijs van contactlenzen zo betaalbaar geworden dat je gewoon verschillende kleurlenzen kunt uitproberen. Je zal er geweldig uitzien met de populaire heldere blauwe kleurlenzen. Of u kunt de groene of lavendel kleur proberen die een exotische look te creëren. Er zijn zo veel kleurlenzen om uit te kiezen dat je waarschijnlijk vele kleuren wil uitproberen.

Close Comments

Comments are closed.