Gemakkelijk kleding bedrukken

Er is behoorlijk wat kleding te verkrijgen met een opdruk. Mensen lopen rond met petjes met een logo er op, of dragen tijdens het sporten een shirt of hemd met de eigen naam er op gedrukt. Bedrukte kleding geeft het kledingstuk vaak net iets extra’s, maar waar veel mensen gewoon naar de winkel gaan om een trui of tas met opdruk te kopen kan je ook heel gemakkelijk zelf een kledingstuk (laten) bedrukken.

Waarom bedrukken mensen kleding?
Kleding wordt door veel verschillende partijen bedrukt. Zo gebruiken bedrijven en verenigingen vaak bedrukte t-shirts om zo voor extra naamsbekendheid te zorgen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het lokale voetbalteam of enig ander sportteam. Hierbij wordt vaak op de wedstrijdshirts de namen of logo’s van organisaties gedrukt die het team sponsoren, en daarbij gelijk de eigen organisatie promoten.

Bedrijven bedrukken ook vaak kleding om deze als promotiemateriaal weg te geven. Petjes met het logo van het bedrijf, shirts of broeken met de naam er op en bedrukte vesten worden dan gratis weggegeven of verkocht. Mensen willen zich graag met bedrijven cialis generico associëren en door het gebruik van bedrukte kleding wordt er zo een steentje bijgedragen aan de promotie van de organisatie.

Daarnaast wordt het steeds populairder om zelf een kledingstuk te ontwerpen en zo een shirt of trui met een bepaalde zin of woord te bedrukken. Dit doen mensen vaak voor zichzelf, om kleding te ontwerpen die zijzelf echt leuk vinden, maar het wordt ook gedaan als cadeau aan iemand, bijvoorbeeld als iemand jarig is of als cadeau voor een pasgeboren kind.

Doe het zelf
Vaak laten mensen de kleding door gespecialiseerde bedrijven bedrukken, omdat ze het idee hebben dat dit de makkelijkste optie is. Toch hebben ze door zelf kleding te bedrukken meer invloed over het eindproduct dan wanneer een ontwerp naar een ander wordt opgestuurd, en wat ze vaak niet weten is dat ze het heel gemakkelijk zelf kunnen doen. Met producten als de Poli-Flex Premium Tape is het drukwerk niet alleen snel gebeurd maar ook zeer makkelijk. De transferfolies kunnen op elk soort product verwerkt worden, waardoor het niet uit maakt of je een polyester of katoenen shirt wilt bedrukken of nylon sportkleding. Er kan heel gemakkelijk tekst of een afbeelding uit de folie gesneden worden, waarna het op het kledingstuk geplakt dient te worden alvorens het in de kleding te persen. Normaal wordt het persen vaak onder hoge temperaturen gedaan, maar met de Poli-Flex folies kan dit met extra lage verwerkingstemperaturen en andere lijmen gedaan worden, en zo kan je zelf al binnen een paar minuten een bedrukt kledingstuk hebben.

Waar sommige mensen liever met textielverf werken, komt er bij het bedrukken met folie echter nog het voordeel bij dat de kleuren niet doorlopen én de kleding gewoon in de wasmachine gedaan kan worden. Zo kan je met producten als Poli-Flex Premium Tape dus heel gemakkelijk zelf een kledingproduct maken met opdruk waar je daadwerkelijk blij mee bent én wat ook nog eens lang mee gaat.

Close Comments

Comments are closed.